Inbjudan till Logen Stella Polaris

Logen

Stella Polaris

FGDO

LOGEN STELLA POLARIS

F G D O

Logen Stella Polaris

Trelleborg

Stella Polaris

namnförklaring:

Polstjärnan,den ljusstarkaste stjärnan i stjärnbilden Lilla Björn (Ursus minor). Polstjärnan har alltid varit av stor betydelse för navigatörer genom alla tider. För dem har Polstjärnan med dess plats nära himlens nordpol alltid varit ledstjärnan och ett hjälpmedel för trygg seglats. Troligen infördes stjärnbilden av den grekiske filosofen Thales på 600-talet f Kr för att underlätta navigering för sjöfarare.


Precessionen (himmelspolens föränderliga läge i förhållande till den avlägsna stjärnbakgrunden) gör att Polaris bara tillfälligtvis befinner sig vid norra himmelspolen. Stjärnan återvänder dock till samma position efter 26 000 år. I det gamla Egypten var Thuban (Alfa Draconis) den norra polstjärnan. Det finns teorier om,att Cheopspyramiden byggdes för att ligga i linje med Thuban,men noggranna mätningar visar,att den ligger ett par grader ’fel’.


Logen bildades under tysk jurisdiktion av bröder ur Ad Astra och vår Grand Old Man Gustaf Smith blev dess förste ÄÄ. Namnet kan ju antyda hur långt norr ut tyskarna tyckte Trelleborg ligger.SVENSKADRUID-ORDEN

Skr Rolf Sönne

Logevärden br Göran Liljeqvist erbjuder följande meny

Förrätt

Räkfylld Crépes med vitvinsås

Varmrätt

Plommonspäckad Fläskkarré m rosepepparsås, sv. vinbärsgele och ugnsbakad potatis

Dryck

Öl/vatten ingår

Kaffe med kaka

Pris: 170 kr

OBS!  Anmälan/Avanmälan till maten senast måndagen den 27 augusti 2012 till

vår Logevärd Göran Liljeqvist 0738-00 20 97, e-post: g.liljeqvist@telia.com

Anmäl er helst via mail.

Tänk på att om du står som "Stående broder" på listan och inte avanmäler dig,

kommer du att krävas på kostnaden för maten.

Uppmaning från Logevärden till bröderna i FU: Kan ni inte komma på ett möte, se till att skaffa ersättare så att vi kan klara av serveringen i efterlogen.